Piesa de teatru “Crize” la Centrul Cultural Reduta

Trupa de teatru GMG Esperom va invita la spectacolul “Crize” de Mihai Ignat, in regia lui Rares Rusu, coordonatorul proiectului fiind George Mihaila Gridanusu. Acesta va avea loc miercuri, 27.02.2013, orele 18.30, la Centrul Cultural Reduta Brasov. Pretul unui bilet este 5 lei. Biletele se vor achizitiona la intrarea in sala de spectacol.

 

Crize, de Mihai Ignat

Regia: Rares Rusucoordonator proiectGeorge Mihaila Gridanusu

Distributia:

Piesa “Crize” este cea cu care autorul a debutat ca dramaturg la Radio BBC Londra in 2004, dupa ce, cu un an inainte, piesa fusese nominalizata la concursul UNITER pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 2003.

In aceste vremuri in care cuvantul la ordinea zilei pare sa fie criza, nicio mirare ca o piesa cu acest nume are succes la public. Si acest lucru se intampla nu doar din cauza titlului, ci si pentru ca autorul nu se sfieste sa spuna lucrurilor pe nume, demascand astfel existenta crizelor si in interiorul cuplului. Asadar, nu e vorba doar de o criza economica, politica, sociala. Ci si una de cuplu. Autentica, acuta, cu posibile urmari grave. Iar acest lucru se va observa extrem de bine pe tot parcursul povestii de dragoste prezentate in piesa, care, asa cum spune chiar autorul, “e piesa iubirilor fiecaruia dintre noi, iar nicidecum a iubirilor exceptionale, fenomenale, senzationale”.

Publicul va accepta cu siguranta “tratamentul” propus pentru aceste crize, in primul rand pentru ca fiecare spectator se va putea identifica, sau macar recunoaste in personajele de pe scena si în al doilea rand pentru ca Mihai Ignat trateaza problemele care apar cu umor si ironie, dar si cu caldura si toleranta.